Mooi resultaat op het Europees kwalificatie toernooi in Lille (FR)

Van 21 tot 24 April waren we aanwezig op het kwalificatie toernooi voor de europacup 3 in Lille (FR). We zaten met een paar gekwetste spelers en konden dus helaas niet aantreden met onze volledige ploeg. Onze tegenstanders waren op vrijdag de nationale ploeg van Armenië en Malta en op zaterdag de 2 Franse ploegen van Lille en Chalon.

De wedstrijd tegen Armenië was zeker niet makkelijk en een harde wedstrijd maar konden we uiteindelijk na een thriller winnen met 61 – 57. De Maltese ploeg was het zwakkere broertje uit de reeks en hier konden we gemakkelijk winnen met 24 – 56. Na een lange dag en een laat avondmaal was het zeker tijd om ons bed in te kruipen voor de clash met de Franse ploegen de volgende dag.

Tegen Lille speelden we een goede wedstrijd, maar ze waren gewoonweg te sterk voor ons. Eindstand 77 – 44. Tegen Chalon hadden we een kans om te winnen maar we misten in het begin van de wedstrijd een aantal makkelijke kansen, hierdoor verloren we uiteindelijk met 53 – 45. Maar we speelden wel een goede wedstrijd. Uiteindelijk eindigen we op de 3de plaats en gaan met een goed gevoel terug naar Herk 🙂