Hubo Limburg United on Wheels

Rolstoelbasketbal met een ietsje meer

Laatste wedstrijd gewonnen

Donderdag 18 mei stond onze laatste wedstrijd van dit seizoen op de kalender.
In een warme sporthal begonnen we aarzelend aan de wedstrijd. Een eerste kleine kloof die de Bears konden slaan in het begin van Q1 12 – 4 werd tegen het einde met een paar goede offences terug goed gemaakt, eindstand Q1 12 – 10. In Q2 liep het allemaal terug beter, plays werden afgewerkt en de shots vielen stand 14 – 30. Na de rust liep het op het scorend vlak dan weer niet.
De defence was op zich niet slecht maar aanvallend viel niets waardoor leuven een 19 – 2 kon neerzetten en weer volledig in de wedstrijd kwam en zelfs terug een voorsprong had 33 – 32.
Q4 werden wat aanpassingen gedaan en namen we al snel terug de controle over, en konden we toch nog een ruime voorsprong uitbouwen tegen het einde van de wedstrijd. Eindstand 40 – 59.

Hiermee sluiten we het seizoen 2016-2017 af. We mogen terugkijken op een goed seizoen al had er toch wat meer ingezeten.
We eindigen nationaal op een zeer mooie 2de plek met een 16/20 en moesten alleen 4x onze meerdere erkennen in de Gembo Players die een 20/20 neerzetten dit seizoen.
In de beker van Belgie was het een slechte wedstrijd in de poules die er voor zorgde dat we aan de verkeerde kant van het schema uitkwamen, en hetzelfde Gembo ons in de halve finale naar huis stuurde, anders had er een finale zeker ingezeten.
Landelijk eindigen we met een 8/12 op een verdienstelijke 3de plaats, 2 wedstrijden die we helaas verliezen met een minimaal verschil houden ons van de 1ste plek af.
In de beker van Vlaanderen was het deze keer Zedelgem die ons met 4 puntjes naar huis stuurde in de halve finale.

Nu een beetje rusten na een lang seizoen, en dan hebben we weer iets om naar toe te werken in het volgende seizoen.